ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ


ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

 

TEL. ΤΗΛ 6934918081

Βαγγέλης Στρουμπουλης



Αγαπητοί φίλοι,

Η WEB TRAVEL GREECE PAPADOPOULOU K
Η έμπειρη και πλήρως καταρτισμένη ομάδα μας θα διασφαλίσει την άριστη και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησή σας, κατατάσσοντας την εταιρεία μας μεταξύ των κορυφαίων στον θρησκευτικό  τουριστικό κλάδο.
Ιερά Μονή Ελώνης

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

 

TEL. ΤΗΛ 6934918081

Βαγγέλης Στρουμπουλης



Στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Πάρνωνα, στην Κυνουρία και σε υψόμετρο 650μ. από τη θάλασσα υψώνεται επιβλητικό και μεγαλοπρεπές το μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας. Ακολουθώντας τη διαδρομή «Λεωνίδιο Κοσμάς» μέσα από την πολυποίκιλη βλάστηση και τους πανύψηλους άγριους βράχους, σε μια καμπή του δρόμου θα δούμε να προβάλει ο μετέωρος βράχος της Έλωνας με το μοναστήρι του κατάλευκο κρεμασμένο στα ριζά του.

Η Μονή παλαιότερα ήταν αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή και από το 1797 είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Για την επωνυμία της που οφείλεται στην εικόνα της Παναγίας.

--------------------------------------------------------------------------------
Μονή Παναγίας Μαλεβής


Στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας και σε απόσταση 8 χλμ., φωλιασμένη μέσα στα έλατα του Πάρνωνα, βρίσκεται το ξακουστό, ανά την Ελλάδα, Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Μαλεβής! Η ονομασία, Μαλεβή, προέρχεται από το παρακείμενο βουνό, τον Μαλεβό.
Η ρίζα της λέξης είναι αλβανοσλαυβική. Κατ’ έτος δεκάδες χιλιάδες Προσκυνητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, με πούλμαν και Ι.Χ., έρχονται Προσκυνητές στο τεράστιο οικοδομικό συγκρότημα της Μονής της Μαλεβής! Σαν έτος ίδρυσης αναφέρεται το 1116 μ.Χ.
Ίσως, το Μοναστήρι, να βρισκόταν σε άλλη θέση και να μετακόμισε εκεί, όπως συνέβει και με άλλες Μονές στην Ελλάδα. Η μετακίνηση πρέπει να έγινε στις αρχές του 17ου αιώνα. Επιγραφή αναφέρει το κτίσιμο του Καθολικού το έτος 1616.

Το Μοναστήρι της Μαλεβής ευημερούσε κατά την Ενετοκρατία· μια εικόνα ευημερίας που μας δίνει ο Ηγούμενος Μαγνέντιος με γραπτή έκθεσή του, αναφέρει για περιμαντρωμένο Μοναστήρι με 7 κελλιά και 3 σπίτια, μαγειρείο, 30 στρ. χωράφια, 3 παρεκκλήσια, 8 Μοναχούς.
-------------------------------------------------------------------------------
Μονή Οσίου Δαυίδ

Κοντά στον οικισμό Ροβιές, στη βόρεια Εύβοια, στους πρόποδες των βουνών Καβαλάρης και Ξηρόν, μέσα σε πυκνό δάσος ελάτων και πεύκων, προβάλλει η εντυπωσιακή Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντα.
Ο Όσιος Δαυίδ, που έζησε από το δεύτερο μισό του 15ου έως το πρώτο μισό του 16ου αιώνα, ήταν μοναχός από νεαρή ηλικία και είχε διατελέσει ηγούμενος της Μονής Βαρνάκοβας, όταν ήλθε στην περιοχή των Ροβιών.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

 

TEL. ΤΗΛ 6934918081

Βαγγέλης Στρουμπουλης



Στη θέση της μονής υπήρχε παλαιότερος, μικρός ναός αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, που είχε καταστραφεί μετά την κατάληψη της Εύβοιας από τους Τούρκους, το 1470. Εκεί, γύρω στο 1535 ο Όσιος Δαυίδ έκτισε νέο ναό και ίδρυσε τη μονή, στην οποία σταδιακά εγκαταστάθηκαν αρκετοί μοναχοί.

Η μονή απέκτησε μεγάλη φήμη και προνόμια και σε έγγραφο του 1638 αναφέρεται ως πατριαρχική και σταυροπηγιακή. Κατά την επανάσταση του 1821 είχε σημαντική δράση και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1824. Ανακαινίσθηκε το 1877 και τότε οικοδομήθηκε το καθολικό που βλέπουμε σήμερα. Το συγκρότημα είναι τετράπλευρο και σχηματίζεται από πτέρυγες κελιών και βοηθητικών χώρων. Στο κέντρο του βρίσκεται το καθολικό, που είναι ναός σταυρεπίστεγος με τρούλο, χωρίς αγιογράφηση στο εσωτερικό του.