ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΦΑΚΑΚΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

                 
Pantelis Restaurant  sfakaki  Réthymnon crete
 Til 2831 071489


Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού (περιφερειακής ενότητας) της Κρήτης και έδρα του μητροπολιτικού ομώνυμου Δήμου της περιφέρειας Κρήτης (πρόγραμμα Καλλικράτης). Από το 1999 έως το 2010 σύμφωνα με την τότε διοικητική διαίρεση της Ελλάδας ήταν έδρα του Δήμου Ρεθύμνης. Εμφανίζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,




 ενώ οι 10.500 και πλέον ενεργοί φοιτητές  καθιστούν την πόλη ιδιαίτερα ζωντανή κατά την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 34.300 κατοίκους (απογραφή 2011) και του δήμου σε 55.525 κατοίκους. Η ευρύτερη αστική περιοχή έχει πληθυσμό 46.879 κατοίκους Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά.

ΣΦΑΚΑΚΙ   ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Pantelis Restaurant  sfakaki  Réthymnon crete

 Til 2831 071489



Το Σφακάκι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται 10km ανατολικά του Ρεθύμνου. Η δαντελωτή αμμώδης παραλία του ενδείκνυται για κολύμβηση και ηλιοθεραπεία.
Η περιοχή διαθέτει  αρκετά  εστιατόρια,  bar, cafe και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα οποία προσφέρουν ευχάριστη και διασκεδαστική διαμονή. Επίσης, υπάρχουν αρκετά super markets  και παραδοσιακοί φούρνοι.



Η περιοχή Σφακάκι αποτελεί  ιδανική βάση για ήσυχες και εξερευνητικές  διακοπές. Είναι ιδανικό ορμητήριο όλης της Κρήτης λόγω του ότι διατρέχεται σε όλο το μήκος της τόσο από τον Κύριο Οδικό Άξονα της Κρήτης , όσο και από το δευτερεύον Οδικό δίκτυο.



Ο επισκέπτης καθόλη την παραμονή του  καλύπτεται από υγειονομικής άποψης εύκολα και γρήγορα, δεδομένου ότι σε πολύ μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο υπάρχουν λειτουργούντα  ιδιωτικά ιατρεία, ενώ στην Πόλη του Ρεθύμνου λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο Δημόσιο  Νοσοκομείο.


 Επίσης  σύγχρονο φαρμακείο υπάρχει σε απόσταση 300,00μ από το ξενοδοχείο.
Το Σφακάκι συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ιδανικού τόπου διακοπων. Απέχει  45 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 55 από το αεροδρόμιο Χανίων.

Η απλόχωρη, αμμώδης παραλία του έχει οργανωθεί για τους παραθεριστές.
Συνιστούμε το Σφακάκι για την αμμουδιά και τη θαυμάσια θάλασσα, όπως και την εγγύτητα του στην Εθνική οδό, που το καθιστά ιδανική βάση για εκδρομές στο νομό του Ρεθύμνου και στην Κρήτη.


Το Σφακάκι (Τοπική Κοινότητα Παγκαλοχωρίου - Δημοτική Ενότητα ΑΡΚΑΔΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΡΕΘΥΜΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΡΕΘΥΜΝΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Σφακάκι”. Έδρα του δήμου είναι το Ρέθυμνο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Σφακάκι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Παγκαλοχωρίου, του πρώην Δήμου ΑΡΚΑΔΙΟΥ του Νομού ΡΕΘΥΜΝΗΣ.


Το Σφακάκι έχει υψόμετρο 7 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας


Pantelis Restaurant  sfakaki  Réthymnon crete

 Til 2831 071489



Sponsoras  web tv
Pantelis Restaurant  sfakaki  Réthymnon crete

 Til 2831 071489